Bakgård: Pritzker Prize              
              
           
      
      
        
      
      
        

Pritzker Prize

Jean Nouvel of France becomes the 2008 Pritzker Architecture Prize Laureate. Jean is putting some money in his pocket and swinging his very own bronze medallion. Amongst other Scandinavian Laureates there's a Dane and a Norwegian, however no Swede.

2 comments:

Anonymous said...

orker ikkje heilt å bla ned igjen til AHO wants you!-posten, men nå er det dags; i morgon legges opptaksoppgavene ut og eg venter i spenning- dei siste åra har det alltid vore ein sånn "kva har du gjort for å forberede deg til arkitektstudiet"-klassiker, og eg tenkte berre å spørre om de gjorde heilt spaca ting der eller berre nokon tegninger eller ja? har liksom ingen peiling på nivået eller kjenner nokon som har søkt før, så eg føler eg har litt skudd i blinde på gang. kan ikkje de fortelle litt? finfin blogg forresten-følger med dikka.

Françoise said...

Bra at du skal søke. Vi er selv spente på å se hjemmeoppgaven! Du må vise at du er reflektert, være deg selv (ikke prøv å vær en arkitekt/industridesigner), vise identiteten din (f.eks. skrive på nynorsk), være kreativ på din egen måte, tenke annerledes (det leveres inn mange hjemmeoppgaver, så det er viktig at sensorene husker din). Jeg leverte en oppgave i fjor som ikke hadde noe direkte med arkitektur å gjøre og det gikk jo veldig bra. Det fokuseres mye på prosess på skolen. Altså du må vise hvordan du kom frem til resultatet. Gjerne ta prosessbiler. Fortell hva du lærte i prosessen. Bruk diagrammer hvis du kan (små enkle tegninger). De forteller så mye mer enn ord. Nivået på skolen er høyt og sensorene jobber hardt for å holde det sånn. Det er ikke avgjørende å være flink til å tegne, men det hjelper jo i den grad at det er lettere å formidle det man vil si. Som regel får man velge mellom noen oppgaver, så da er det greit om du gjør begge om du har tid, for så å velge ut den du er mest fornøyd med. Gjerne kom med flere spørsmål når du har sett oppgaven. Husk å les oppgaveteksten nøye! De fleste i klassen har søkt flere ganger før de klarte å komme inn. Gjennomsnittsalderen er veldig høy (22-23 år) og kun 2 stk av 75 kom inn rett etter vgs. Nivået er jo derfor ganske høyt. Flere har erfaring fra kunstskoler o.l., men jeg har ikke det. Bare har tro på deg selv og prøv så hardt du kan! Hvis det ikke går i år, så prøver du igjen neste år!! Lykke til!